Korruption og bestikkelse.

Det foregår da ikke i Danmark?

Danmark ligger traditionelt i topti som et af verdens mindst korrupte lande i de rapporter, som eksempelvis Transparency International står for. Så hvorfor egentlig beskæftige sig med det? Det går jo godt. Alligevel er der al mulig grund til, at virksomheder skal være opmærksomme på både korruption og bestikkelse. Der er stigende nationalt og internationalt fokus på problematikkerne omkring korruption og bestikkelse. Vi må erkende, at det også er et problem i Danmark og at det, hvis man opererer internationalt (eller har intentioner herom), er et emne, virksomheden ikke har råd til at ignorere.

Hvornår er en gave bare en gave?

Måske er det ikke altid helt så simpelt – hvornår er en gave en gave og hvornår er det bestikkelse. Hvordan sikrer man sig, at medarbejdere ved, hvad der er acceptabelt – og hvad der ikke er? Hvornår opstår en ulovlig og strafbar handling?

Virksomheden kan risikere væsentlige problemer, hvis der ikke er styr på de interne politikker og processer på dette område. Hvis en virksomhed involveres i korruption, kan det have omfattende negative konsekvenser for omdømme og økonomi. Det giver derfor god mening at klæde virksomhed og medarbejdere på i forhold til regler og procedurer omkring gaver, bestikkelse og korruption. Vil du have din virksomhed klædt på til at håndtere ovennævnte problemstillinger, så kontakt mig for en uforpligtende snak om hvordan.